MyRA

[vc_row css=”.vc_custom_1578914940141{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”MyRA” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%2335088e” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

MyRA® adalah instrumen yang mengukur input, output, outcome dan impak Pembangunan, Penyelidikan, Pengkomersilan & Inovasi (RDCI). Data yang diisytiharkan oleh Institusi Pendidikan Tinggi (IPT) hanya berkaitan dengan RDCI sahaja.

Data yang diisytiharkan perlu merangkumi/mengambilkira semua output daripada semua staf akademik yang aktif walaupun telah mencapai markah maksimum (melepasi benchmark atau melepasi dua kali ganda benchmark yang ditetapkan) dalam seksyen atau subseksyen tertentu.

Data RDCI yang lengkap dan menyeluruh daripada setiap IPT adalah penting dalam membantu pihak Pengurusan Tertinggi untuk membuat keputusan dan merangka hala tuju Kementerian dan dasar Pendidikan Tinggi Negara.

MyRA

Glosari MyRA (Pindaan 2018) | Sasaran MyRA PTJ UMT

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2769″ img_size=”large” style=”vc_box_shadow_border”][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][vc_toggle title=”Commercialization Initiative Fund (CIF)” open=”true”]Commercialization Initiative Grant (CIF) ialah geran inovasi dalaman yang bertujuan membangunkan produk ke pasaran disamping menjana pendapatan ke universiti.

Guideline | Download Form

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Commercialization Seed Fund (CSF)”]Commercialization Seed Fund (CSF) ialah dana inovasi dalaman yang berbentuk pinjaman bagi membangunkan produk ke pasaran disamping menjana pendapatan kepada universiti.

Guideline | Download Form

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]